Gjestebok

fjernhjelp med LR prob.

Tusen takk for hjelpen med å finne alle mine bortkommende bilder, uten hjelpen din hadde jeg nok gått banans, supert med fjernhjelp, dette kan du virkelig, glad forat vi har en lr hjelper som deg,du er dyktig, anbefales så absolutt:-)tusen takk skal du ha arnold:-)
marita punky

Fjernhjelp

Tusen hjertelig takk for hjelp til opprydding på Mac og Lightrom etter oppgradering av OS på Mac, pluss litt annet. Veldig enkelt når du kunne fjernstyre min Mac og jeg kunne sitte avslappet og følge med. Det var meget lærerikt, og jeg fikk mange gode tips med på kjøpet. Anbefales deg på det varmeste, du er dyktig !
Mona Therese Iversen

Lightroom hjelp.

Sendte ein melding til Arnold på facebook om han kunne hjelpa meg noko feil. De var ingen problem. Eg lasta ned TeamViwer 12. Og så gjekk han inn på maskin menst eg snakka med han på tlf. Etter ca 30min så lærte eg mykje nyttig.
Takk for flott hjelp.
Mvh Olve

Fint vi fikk løyst problemet ditt og du lært litt i tillegg. Tusen takk. /Arnold
Olve

Import av bilder på en fredagskveld

Jeg trengte litt stødig hjelp til importering av bilder fra ekstern disk, og spurte på Facebookgruppa om noen kunne hjelpe meg. Det tok som vanlig ikke lang tid før Arnold var på pletten. Jeg har hatt PC’n på service, og skulle importere bildene fra ekstern backupdisk tilbake på pc’n. Jeg har en SSD-disk og disk jeg kaller B hvor bildene er lagt. B er koblet opp mot dropbox, slik at jeg har kontinuerlig backup av både bildene mine og catalogen. Det viste seg at jeg importerte bildene til SSD-disken og ikke B, og det var her Arnold kom inn. Han brukte faktisk fredagskvelden sin på å hjelpe meg, og jeg har ikke ord for hvor mye det betyr. Jeg hadde aldri i verden greid å få det til på egen hånd. Tusen takk Arnold; du er og blir et uvurderlig unikum!

Svar. Tusen takk, Grethe. Mest sparte du kanskje på at vi fikk på plass igjen catalogen du hadde før reparasjonen, så du slapp å gjøre om igjen all organisering og redigering. Det er særdeles nyttig å ha god orden og godt system, som Grethe, før levering til reparasjon.
Arnold
Grethe Lindseth

De forsvunnede bilder-mysteriet

Da har jeg hatt fjernhjelp fra Arnold, og kan du forstå det, han løste det gedigne mysteriet på et blunk. Over 100.000 bilder var sporløst borte fra LR, men nå er de på plass igjen. Og hjertet slår som normalt. Tuuuusen hjerteligste takk!! :)
Bente Haarstad

Flytting av filer og feilmelding

Jeg ble først oppmerksom på denne gjesteboka nå, og ønsker å takke for uvurderlig hjelp da jeg sto fast midt i flytting av LR-bildefiler fra en disk til en annen for noen uker siden.
Arnold var serviceinnstilt og kunnskapsrik nok til at problemene ble løst.
Jeg har allerede takket på Facebook-siden, men ettersom jeg ser hvor mange som du gir god bistand til vil jeg gjerne gjenta min takk for at du er der for de som strever med teknikken.
Erik Lerbæk

LR hjelp fra Arnold

Etter fryktelig mye styr med nytt system er LR oppe å går så det gnistrer. Alt gikk tregt og det gikk ei kule varmt så det holdt her i hula!!!! Løsningen er nårn ikke har peiling, ta kontakt med noen fagfolk! Og det vartn Arnold Hoddevik & Lightroom - Enkelt forklart som var reddninga ja! Etter to timers jobb i morges rettet han alt, og det bare velstand i hula :-) Trenger dere hjelp til Lightroom se på: http://www.arnoldfoto.no/
Huttetu det var digg å bli kvitt de store bekymringene :-)

Tusen takk
Tommy Solberg

Lightroom

Etter å ha brukt Lightroom i mange år var det mye nytt å lære i boken til Arnold.
Arne Vetaas

Foto av minnelund ved Skodje kyrkje

Svale fekk god hjelp av Arnold med å fotografere monumenta vi har levert ved Skodje kyrkje. Tusen takk for rask reaksjon og flott resultat!
Ståle

Fjernhjelp

Tusen, tusen hjertelig takk for hjelpa til å få enda bedre innsikt i LR - og en klarere forståelse av hvordan jeg lagrer bildene mine på best mulig måte - og ikke minst at jeg da fikk bekrefta mistanken jeg hadde i at det var på høy tid å få bedre kunnskap, ja sånn at jeg ikke bare fortsetter å surre på en måte som ikke er riktig... Gromt at det finnes sånne karer som deg, ja som bruker masse av fritida si på å få oss på rett spor gang på gang :o) Takk skal du ha! Klem fra meg ;o)
Britt Borge Bollerud

Takk!

TUSEN takk for at du hjalp meg med LR problemene mine! Utrolig hjelpsomt og flott. Så smart med Teamviewer, så du kunne ordne alt med fjernstyring.
Igjen - tusen, tusen takk!
Laila Bruun

Opprydding

Hjertelig tusen takk for at du fikset lightroomproblemene mine! Jeg er så takknemlig!
Stine Høkeli

Flott Lightroom-kurs!

Takk for inspirerande innføringskurs i Lightroom på Skodje 7.-8. nov 2015!
Hallstein Velsvik

Lrcat fila

Kjære Arnold.
Tusen takk for god hjelp til å få styr på Lrcat filene mine via Teamviewer i kveld. Vi ryddet opp og fikk lagt ting på riktig plass. Avinnstallert gammelt osv. Virkelig en god følelse :)
At du orker å svare på så mange spm etter en lang arbeidsdag i tillegg til oppussing osv hjemme er helt utrolig. Heia Arnold!!!
Hilsen Tone
Tone Haugerud

hjælp

Det er helt fantastisk at der findes mennesker som er parat til at hjælpe så meget, en stor hjælp for mig, tusinde tak for din måde at hjælpe på
Birthe Leire

Lightroom 4 - enkelt forklart

Tusen takk for at du deler din kunnskap om Lightroom på en måte som du gjør. Fantastisk å ha et oppslagsverk - t.o.m. på norsk... i papirform. En kan bla seg fram til det en lurer på. Står en fast, kan en t.o.m. spørre på Facebook, hvor du videre deler av alle din kunnskaper.

Ofte lurer en på samme som andre lurer på, så å lese andres spørsmål og svar til dem er like læringsrikt. Denne boken anbefales jevnt og trutt til andre fotovenner.
Jannice Bårtvedt

Lightroom 4 - enkelt forklart

Fikk boken Lightroom 4 i posten for et par dager siden. Tusen takk for en bok med masse relevant informasjon og nyttige tips til oss som ønsker å få en mer effektiv bruk av programmet. Boken er skrevet på en måte som gjør at innholdet blir greit å forstå! :)
Hilsen Dag W.
Dag Wennesland

Flotte bilder

Hei! Jeg har nå besøkt siden din og her var det sannelig mye å nyte! Du er en dyktig fotograf :-)
mvh
Inger-Lise Sundberg

Lightroom - Enkelt forklart

Sist jeg skrev innlegg her om «- Enkelt forklart», så hadde jeg mest bladd gjennom boken pluss studert organisering av bilder og mapper.
Nå har jeg kommet et godt steg videre og er i gang med Develop/redigering.
Først må jeg få si at det for meg var viktig å lære ordentlig jobben med organisering. Dette var en meget sentral del av læringen, for å holde orden i samlingen som teller over 40000 bilder.
Som sagt så er jeg nå dypt inne i delen om redigering, og det er jo der vi helst vil oppholde oss, og boken skuffer så avgjort ikke. «Enkelt forklart», er virkelig enkelt forklart.
Arnold Hoddevik viser oss på en lettfattelig måte hvordan Adobe Photoshoop Lightroom 4 virker i praksis, og hvilket skikkelig godt instrument dette programmet er.
Boken, «Lightroom 4 - Enkelt forklart», er så nøye og godt gjennomarbeidet at ingen burde være engstelig for med hjelp av den ta Lr4 i bruk.
Etter min mening er boken, og programmet selvsagt, nesten like viktig som kameraet hvis vi ønsker å få mest mulig glede ut av vår fotohobby. Den er verdt hvert øre, spør du meg.
Takk Adobe - og takk Arnold! :-)
Steinar Askelien

Ligtroom 4 - Enkelt forklart

Har kjøpt boka og har nå nesten lest den fra perm til perm. Det er en fantastisk detaljert og lærerik bok full av gode tips. Ypperlig til selvstudium og et fint oppslagsverk. Gode illustrasjoner gjør det lett å følge de enkelte steg gjennom boka. Veldig praktisk med spriralrygg. Boka kan varmt anbefales.
Hilsen
Per Fjordvang

Adobe Photoshop Lightroom 4 - Enkelt forklart

Hei, og takk for ei grenseløs nyttig lærebok som jeg fikk nå til jul 2012.
Har begynt på begynnelsen, og er langt fra ferdig med boken, men er allerede meget imponert over hvor systematisk og lettforklart den er lagt opp. Helt etter min smak og mitt evnenivå.
At boka er innbundet som en ringperm, er etter min mening helt genialt. Lett å bla i, og lett å ha på fanget under studiet.
Føler nå at jeg, ved å følge læresetningene fra begynnelsen, har fått en god struktur som sikkert vil være verdifullt og gi meg en lett oversikt over mitt framtidige bildearkiv.
Når det gjelder handlingen i «Develop»- modus må jeg få lov til å komme tilbake til disse emnene etter å ha fått studert de nærmere. Gleder meg i alle fall til fortsettelsen, da begynnelsen allerede har gitt meg god ballast.
For de som måtte være interessert i denne bildebehandlingen med Lr 4 er -«Enkelt forklart» på det sterkeste å anbefale.
Steinar Askelien

Lightroom 4

Gratulerer med ny bok!
Mange fine tips - og ikke minst flotte bildeeksemepler!
Skal bruke den -. og anbefale den til mine deltagere på kurs - og workshops

Fotohilsen fra
Roger Brendhagen

HDR

Hei !
Jeg kjøpte din bok Lightroom 3 for en tid tilbake. Jeg var kjempefornøyd med boka, da ga meg et skikkelig hopp fremover. Nå er jeg begynnt med og forske litt med HDR. Jeg lurer da på om du har en anbefaling hvilket program som er best å bruke til dette? Finnes det noe som kan kombineres med Lightroom 3. Er takknemmelig for svar. Hilsen Håkon E Nilssen

Svar:
HDR: Det finst fleire program enn eg har oversikt over, for å skape HDR-bilde, både frittståande og programtillegg til forskjellige bildebehandlingsprogram, inklusiv Lightroom, frå www.hdrsoft.com Photomatix er veldig populært, men enkelte synes bilda kan bli altfor fargemetta eller kornete. Ved hjelp av eit gratis programtillegg til Lightroom kan du få tilgang til Photomatix Pro direkte frå Lightroom.
http://nicksoftware.com/ NIK software har også eit godt program, Nik HDR Efex Pro.
www.easyHDR.com har også eit, easyHDR, som kan vere vel verdt ein test. HDR-eigenskapane har også blitt betre i nyaste versjon av Photoshop. Programmet har både noko dei kallar ghost removal for personar som flytter seg, og det gir naturlige og gode bilde.
Alle dei tre eg har nemnt tilbyr prøveversjonar, slik at du kan laste ned og teste ut, slik at du kan sjå sjølv korleis brukseigenskapane er, og kva resultat du får. Sjekk gjerne ut denne linken:
http://hdrsoftware.com/, der du kan finne omtale av ulike program frå folk som har testa, og veit meir enn eg om dette.

Helsing frå
Arnold Hoddevik
til:
Håkon E Nilssen

Lightroombok , norsk versjon

Hei Arnold, takker for rask respons og levering av Lightroomboka jeg bestillte for noen uker siden!! Det er jo bare en fornøyelse når en kan få noe på norsk også, selv om engelsk går greit......

Imorgen kveld (tirsdag 7 febr.) skal jeg på medlemsmøte i BioFoto Sørlandet , og da kunne jeg tenke meg å reklamere for boka og nettsidene dine hvis det er ok for deg. (Vi skal ha Lightroom-kurs 18-19 febr.) Det kan også være aktuellt å legge en link for nettsidene dine på BioFoto Sørlandets sider hvis du kunne godta det. Hører gjerne ifra deg, ha en god kveld.
Mvh Eirik Andersen
Eirik Andersen

Boka Adobe PS Lightroom 3

Hei. Kjøpte boka di og har slukt hver side ganske rått. Lært utrolig mye på kort tid.
Tok med boka di til fotoklubbkvelden, og da var det noen til som ønsket seg boka. Foreløpig er det 5 stk til. Prisen ? Fraktkostnaden ?

Takk for superfin bok og så på norsk !...Vi trengte den..Lille Rakkestad fotoklubb består kun av 12 medlemmer, men vi hevder oss godt i Østfold fylke....siste 5 årene har vi tatt alle de gjeveste prisene 3 ganger! Stolte er vi, og jobber videre mot våre mål - bli best mulig og være amatør på hobbybasis...Jobben våres er ikke å tjene penger på dette, men ha det utrolig fotomorsomt, lære av og med hverandre, kritisere pluss og minus osv.

Hilsen
Elisabeth S Bjørnstad
Rakkestad Fotoklubb

Lightroom 3 kurs 11. til 13. november 2011

Eureka...... nå har jeg fått det ekstra "kicket" og forståelsen for bruk og begrensinger av Lightroom 3.
Vi fikk utlevert ringboken "Lightroom 3 - Enkelt forklart". Kursleder Arnold Hoddevik sørget for, med sin sindige fremtoning, at kursdeltakerne følte seg hjemme.
Det ble en helt annen opplevelse/læring en det jeg har forestilt meg. Personlig hadde jeg stort utbytte av kurset. Det vil, som med alt nytt kreve aktiv bruk av programmet.- Kursheftet kan brukes som et enkelt oppslagsverk/guide.
Jeg anbefaler kurset for aktive hobbyfotografer,fotoklubber rundt om i landet.
Malvin Jan Dyb

Gjesteboka

Utrolig flotte sider du har her Arnold.
Du har mange fantastiske bilder. Liker godt at man kan gå inn å faktisk lære noe om foto og bildebehandling her. At du vil dele din kunnskap med oss andre er utrolig bra!!
Tusen takk
Eva Marie Pleym Lund

Tilbakemelding - Lightroomkurs

Hadde gleden av å gå Lightroomkurs med Arnold i regi av Ålesund Kameraklubb høsten 2011.
Jeg hadde tenkt å skaffe meg LR - så det passet bra med dette kurset.
Det var et svært nyttig kurs, fin progresjon gjennom alle kurskveldene, og de viktigste oppgavene fikk vi gå gjennom flere ganger.

Alle modulene LR består av ble gjennomgått, selvsagt ikke like nøye alt - det var bare fire kvelder - men nok til at jeg nå vet hvor jeg finner de forskjellige verktøyene.

Som støtte fikk vi også boken "Lightroom 3 - enkelt forklart".
Selv har jeg ennå ikke fått gått nøye gjennom den, men går ut i fra at den holder samme kvalitet som kurset, så da kan jeg gå tilbake å finne endel ting jeg ikke husker helt der.

Lightroomtips på nettet er nå også letter å få plassert riktig siden jeg mye bedre forstår oppbyggingen av programmet.

Lurer du på Lightroom kan jeg anbefale kurs med Arnold.
Og bruker du programmet, men ikke har tid å avsette til kurs, bruk boken. Jeg har sett nok i den til å se at den har samme fornuftige oppbygging som kurset.

Fornøyd deltager - Einar!
Einar Jacobsen

Anbefaling av Lightroom 3 - Enkelt forklart

Lightroom 3 - Enkelt forklart er ei norsk forfatta bok om programmet Adobe Photoshop Lightroom 3. Dette er ei bok som er bassert på grunnleggande innføring i programmet, men går også i dybde og detalj på ein lettfatteleg måte.
Boka har ei logisk oppbygging, som gjer den veldig lett å fylgja for dei aller fleste.
Lightroom 3 er bygd opp av 5 modular (Library, Develop, Slideshow, Print og Web), og boka dekker alle modulane på ein fornuftig måte.

Denne boka kan eg godt anbefala til både klubbar som driv kursing i Lightroom, og enkeltpersonar som ynskjer seg å læra Lightroom.
Eg har sjølv halde kurs i Lightroom før eg var klar over denne boka. Eg ser det at denne boka er temmeleg identisk med måten eg ynskjer sjølv å legge opp kursa på, så denne boka vil eg sjølv nytta til kursing i framtida.

Som sagt, så er dette ei bok eg trygt kan anbefala til alle som ynskjer å læra seg Lightroom.
Fred Morten Ervik

Skryt

Veldig bra nettside og endel virkelig flotte bilder, Arnold. All innsatsen har gitt fine resultater!
Svend