Aktuelt

Lightroom CC 2015.6/6.6 og Camera RAW 9.6 ute 08.06.16

Adobe har i dag, 08.06.2016 sendt ut ny versjon av Lightroom og Camera RAW. ]
08/06/2016
Formålet med oppdateringa er støtte for nye kamera, nye kameraprofiler og feilretting. CC-medlemmer får også tilgang til en helt ny egenskap i Lightroom, avansert perspektivkorrigering (guided upright).

Den nye egenskapen gjør det mulig å enkelt rette opp skeve horsonter og bygninger med styrtende linjer (keystone). Dette fungerer best når bildet inneholder vertikale og horisontale linjer. Ikke alle bilder har slike linjer du kan gå etter, noe som kan redusere nytten av verktøyet.

Et nytt panel i Develop, Transform, har flere brytere for tilpassing og justering av opprettinga. Oppretting skjer ved at du drar linjer direkte i bildet, linjer som følger rett kanter, som for eksempel vinduskarmer eller etasjeskiller, osv. Etter på kan du korrigere linjene om omfanget etter eget ønske. Julianne Kost har presentert en video, som viser en kort introduksjon til verktøyet.

Nye kamera
  • Canon PowerShot G7 X Mark II

  • Leica M-D (Typ 262)

  • Nikon COOLPIX B700

  • Panasonic DMC-GX85 (DMC-GX80, DMC-GX7MK2
)

Det er også lagt til fargeprofiler for Pentax 645Z, Pentax K-1, and Pentax K-3 II kamera.

I tillegg kan vi legge merke til at HDR nå fungerer også med Smart Previews. Tidligere krevdes originalfiler, for å lage HDR.
Dessuten har Preferences > Lightroom mobile fått en seksjon for ventende synkronisering. Den kan hjelpe til med å avdekke eventuelle problemer.

Tethered Capture
Disse kameraene har fått støtte for tethered capture
  • Canon EOS-1D X Mark II

  • Canon EOS 80D

  • Canon EOS 1300D / Canon Rebel T6Nye objektivprofiler
I Adobe sin blog finnes mer informasjon om nye objektivprofiler og feilrettinger i denne versjonen. Du finner mer informasjon om du besøker linken nedenfor

Lightroom Journal

Julianne Kost video om Guided Upright

Teksten er delvis hentet fra Lightroom Journal.