Aktuelt

Ny hovedversjon av Lightroom snart?

Jeg leste nylig at den endelige "slippkandidaten" av Adobe Classic Lightroom CC ble sendt ut til registrerte betatestere 5.10. Kilden hevdet også at Adobe hadde bekreftet på Twitter at en ny hovedversjon vil bli lansert i løpet av året, men den kommentaren ble fort slettet fra Twitter.
06/10/2017
Denne nyheten kan gi håp om at en nye versjon av Lightroom kan ventes snart, kanskje i løpet av denne måneden. Om opplysningene stemmer, så er det ikke lenger snakk om betatversjon men "final release candidate", som indikerer at programemt er ferdig, men skal gjennomgå en siste klarering hos testerne. Adobe skrev til testerne at de forventer at dette er den endelige utgaven.

Mange venter i spenning på hva som skjer med Lightroom nå, og alle som har kjøpt nytt kamera i det siste, venter på å kunne bruke Lightroom på bildene fra sine nye kamera.

I teksten jeg leste, blir det brukt benevniga Adobe Classic Lightroom CC. Dette kan kanskje bety at der vil bli flere versjoner av programmet. Vi har jo i dag gratisversjoner for mobile enheter, og vi har en skrivebordsversjon. Skrivebordsversjonen er den samme for både 6 og CC, men brukerens kundeforhold til Adobe avgjør hvilke funksjoner som er tilgjengelige i Lightroom. Vil der komme enda en variant?

Adobe lekker ingen opplysninger, og testerne er bundet av taushetserklæringer. Det er derfor svært sparsomme opplysninger som har kommet ut.

Blant testerne skal det visst nok være hastighet som har stått høyest på dagsorden, så vi får håpe at utviklerne har tatt signalene på alvor, og har gjort noe med det.

Kilde: Photorumors.com