Aktuelt

Adobe svarer brukerne

Spekulasjonene er mange etter lanseringen av Lightroom Classic CC og nye Lightroom CC. Adobe svarer på noen viktige spørsmål.
20/10/2017
Hvordan vil denne oppdateringen påvirke min gamle Photography/Creative Cloud plan?
Adobe har oppdatert den Lightroom alle kjenner og liker med forbedringer av ytelse og forbedringer i redigeringsverktøyene i en ny versjon, Lightroom Classic CC.
I tillegg har de lansert Lightroom CC med noe lagerkapasitet, slik at du kan teste ut den nye skybaserte Lightroom CC. Fotografiplanen – Lightroom Classic CC, Photoshop CC og nå nye Lightroom CC pluss Adobe Spark er fremdeles $9,99 per måned. Der er også en ny Lightroom CC-plan til $9,99. Denne inneholder ikke Lightroom Clasic, men 1 Tb med skylagringsplass for bildebibliotek.

Lightroom Classic
Vil Adobe fase ut Lightroom Classic CC? Hvor lenge går det før Adobe gravlegger Classic CC?
Adobe kommer ikke til å fase ut Classic CC, men kommer til å investere i dette i fremtiden. For mange, mange brukere er Classic et verktøy de elsker, og der er en spennende liste med forbedringer et godt stykke inn i fremtiden. Adobe ber om åp bli holdt ansvarlig, hvis ikke kommende oppdateringer og forbedringer møter brukernes forventninger.

Lightroom CC
Må alt i Lightroom CC bli synkronisert til skya, eller kan brukerne velge selv?
Inntil videre m alt synkroniseres. Adobe skjønner at der er situasjoner der det ikke er ønskelig, og vil se på hvordan det kan løses. I tilfelle brukeren ikke ønsker noen bilder i Creative Cloud, er Classic løsningen.

Teknisk
Noen har kanskje 8 Tb med bilder. Hvordan kan det passe inn i en 1 Tb plan?
Adobe har planer tilgjengelige for 1, 2, 5 og 10 Tb, nå for $9.99 per TB per måned. De kan fikse mer, ser det ut til
Hva viss du ikke har superhurtig internett? Vil ikke det ta dagesvis å laste opp en hel opptaksserie til en internettserver?
Hastigheten er jo avhengig av båndbredde, men du kan starte å redigere straks. Hvis båndbredden din ikke passer til CC, er Classic den beste løsningen for deg.

Lightroom 6
Hvorfor ble ikke frittstående Lightroom videreført?
Majoriteten av brukere valgt abonnement som sin foretrukne måte å bruke Lightroom, så Adobe satser i den retningen brukerne har signalisert gjennom de siste årene.

Les hele artikkelen i Adobes Lightroom journal blogg