Aktuelt

Adobe beklager, og sender ut fiks

Den første oppdateringa av Lightroom Classic CC er ute bare få dager etter storlanseringa. Samtidig beklager de at kunder med frittstående Lightroom ble sendt til installering av prøveversjon av abonnement, og samtidig fikk avinstallert Lightroom 6.
27/10/2017
Adobe beklager dypt i en kunngjøring i sin Lightroomblogg at de ikke var tydelige i sine opplysninger i CC programbehandling, slik at mange med Lightroom 6 frittstående kjøpeversjon uforvarende fikk installert en prøveversjon av abonnementsversjonen Classic CC, samtidig som Lightroom 6 ble avinstallert. Frustrasjonen ble selvsagt meget stor, og mange trengte hjelp for å få tilbake sin Lightroom 6. Årsaken var at mange ikke oppdaget at installeringen hadde en bortgjemt avansert innstilling, der det var haket av for å avinstallere eldre versjoner.
I ny versjon av CC programbehandling er er haken for avinstallering fjernet. Det betyr at brukere av LR 6 nå trygt kan installere og prøve ut Classic CC, uten at LR6 blir fjernet.

Rull tilbake til Lightroom 6
Om du uforvarende fikk erstattet Lightroom 6 med prøveversjon av Lightroom Classic CC abonnementsversjon, kan du fint gå tilbake til Lightroom 6, og bruke den så lenge du vil eller så lenge den fungerer for deg. Sannsynligvis vil den fungere helt til du skifter kamera, en eller annen gang i fremtiden. Du bør notere deg at det blir ingen oppdateringer av Lightroom 6 etter 1. januar 2018.

Slik reinstallerer du Lightroom 6
Avinstaller CC

  1. Avinstaller Lightroom Classic CC fra din datamaskin. Bruk CC programbehandling på skrivebordet ditt, elles blir Lightroom ikke skikkelig avinstallert. Ikke dra programfila til søppelkorga. På knappen ved Lightroom Classic CC i CC programbehandling er en liten pil i høyre enden av knappen. Klikk på den, slik at en meny åpner seg, Velg avinstaller, for å fjerne Classic CC fullstendig.
  2. Last ned og installer Lightroom 6.Lightroom 6 oppdatering
Adobe har torsdag 26.10. også sendt ut oppdatering 6.13 til Lightroom 6. Denne skal kunne oppdateres via knappen Lightroom CC (2015) i CC programbehandling. Pass bare på å få oppdatert programbehandling før du oppdaterer Lightroom 6. Dersom du er usikker på om det faktisk virker, kan du laste ned oppdateringa direkte her. Se egen artikkel om oppdatering av Lightroom 6.

Etter lanseringa av Lightroom Classic CC opplevde mange at programmet krasjet for den minste ting. Mange fikk faktisk ikke bruke Classic CC, fordi det krasjet rett etter oppstart. En storm av tilbakemeldinger til Adobes forum talte sitt tydelige språk. Dette skjedde til tross for flere måneder med omfattende betatesting.

Alle som har opplevd at Lightroom Classic krasjet, bør oppdatere til Classic CC 7.0.1. Du gjør dette, ved å klikke Oppdater ved Lightroom Classic CC i CC programbehandling på din datamaskin.

Gi din tilbakemelding til Adobe her.

Les mer om denne oppdateringa i Adobes Lightroomblogg