Aktuelt

Lightroom Classic CC 7.2 lansert

12. februar sendte Adobe ut versjon 7.2 av Lightroom Classic CC. Målene med denne utgivelsen er å øke hastigheten, legge til nye funksjoner, gi støtte for nye kamera og objektiver og rette feil
13/02/2018
Ytelse
På maskiner med 12 GB internminne eller mer vil du oppleve bedre ytelse på flere funksjoner. Det gjelder import og eksport av bilder, skifte mellom bilder i lupevisning og sammensetting av panoramabilder og HDR.

Nye egenskaper
  • Opprett Collections eller Collection Set direkte fra foldere. Du kan merke en eller flere foldere, høyreklikke/Ctrolklikke og velge opprett Collection eller Collection set. Det nye Collection/Collection Set får navnet til Folderen. Dersom du oppretter et Collection Set fra en folder med undermapper, vil det nye Collection set også inneholde Collection med samme navn som undermappene.

  • Opprett Collection fra en pin i kartet i modulen Map. Det er bare å høyreklikke/Ctrlklikke på et tilfeldig bilde eller bildegruppe i kartet, og så velge Create Collection fra en meny som viser ved musepekeren.

  • Filtrer bilder i Library Filter eller på filmstripa basert på redigeringsstatus. I Library filter ligger funksjonen under Attribute og i Metadata. På filmstripa finnes to nye ikoner for å åpne Library filter basert på redigeringsstatus.

  • Søk og filtrer i Foldere via et nytt søkefelt i toppen av Folderpanelet. Folders viser alle foldere som tilfredsstiller søket du skriver inn i feltet.

  • Merk foldere som favoritter, og vis bare favorittfolderne eller alle. En liten stjerne på folderen viser om den er en favorittfolder. Når en eller flere favorittfoldere er merket, kan du klikke på lupeglasset i søkefeltet og velge favoritter eller alle.

  • Opprett også Smart Collections basert på det nye redigeringskriteriet.


Nye kamera og nye objektiver
Så vidt jeg kan se, lister Adobe nå alle kamera og objektiver som er støttet i Lightroom, ikke bare de nye. Sjekk om ditt utstyr er støttet i denne linken Støttede kamera og objektiver

Feilrettinger
To feil har blitt rettet i denne versjonen.
Info overlay forsvant når du skiftet mellom moduler
Vannmerke viste ikke i miniatyrbildet i Filutforsker, når du eksporterte et til et JPEG med vannmerke for brukere av Windows 8.1.

Oppdatering
Du kan oppdatere din versjon av Lightroom Classic CC gjennom menyen Help > Updates i Lightroom, for å komme til CC-appen på skrivebordet ditt, eller du kan bruke knappen Oppdater like til høyre for Lightroom Classic CC i CC-appen

Nikon og Adobe
Der har vært tvil i markedet om Adobes støtte for utvikling i Nikons RAW-format, NEF. Adobe har postet en artikkel som feier denne tvilen bort. Nikon og Adobe samarbeider om at deres felles kunder skal få den best tilgjengelige kvaliteten, og Adobe skal støtte NEF-formatet fullt ut.