Forrige

LightroomTips

Lås disk til bestemt bokstav - W10 og W7

Article text
Dersom eksterne disker blir koblet til og fra eller koblet til i omvendt rekkefølge, oppstår det et problem, fordi diskene får nye navn.

Lightroom bruker en link til hvert bilde. Linken beskriver hele stien til der bildet er lagret. Det kan være C:\brukere\Arnold\Bilder\2019\Hjerkin.NEF, eller det kan være E:\Bilder\2019\Hjerkin.NEF. C: er systemdisk, og D: er kanskje DVD-stasjon. Dersom E er frakoblet, og jeg kobler til minnekortet fra kameraet, vil minnekortet få E, og bildedisken får bokstaven F, når du kobler til den igjen. Da blir alle bilder lagret på E: offline i Lightgroom, så dette blir bare surr og frustrasjoner.

Dersom du har 2 eksterne disker, og de kobler til i omvendt rekkefølge, bytter de plass. Da blir E til F og F blir E. I alle tilfeller oppstår det feil med bildelinkene i Lightroom.

Mitt råd er å gi bildediskene faste bokstaver lenger ute i alfabetet, slik at du slipper konflikter i fremtiden. I Windows kan du låse disker til bestemte bokstaver. Vedlegget til denne artikkelen viser hvordan, i både Windows 10 og Windows 7. Vedlegget er en oppdatert versjon av tidligere veiledning.

Last ned veiledning: Låse disk til bestemt diskbokstav Windows 10 og Windows 7